-->

Billboard Ads

pokrojone-warzywa-w-misce

Dziś mam dla Was kolejny przepis, który urozmaici menu stosowane podczas diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej. Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw jest przygotowana na bazie klasycznej sałatki jarzynowej, z tym, że w naszym dzisiejszym daniu wykorzystamy tylko te produkty, które są dozwolone podczas postu. Pieczone warzywa mają bardzo intensywny smak i wspaniale się nadają do postnej sałatki. Idealnym jej dopełnienie jest sos czosnkowy, czyli majonez z kalafiora, ale jeśli nie lubicie czosnku, po prostu nie dodawajcie go do sosu.
Zapraszam po przepis, a tutaj znajdziecie podstawowe zasady diety warzywno-owocowej.
Tutaj natomiast są informacje odnośnie tego co można jeść podczas dietya także przykładowe menu na 7 dni diety warzywno-owocowejw którym podaję Wam gotowy  tygodniowy jadłospis.




Sałatka jarzynowa z pieczonych warzyw (dieta dr Dąbrowskiej)
Czas przygotowania: 60 minut
Składniki:


Wykonanie:
Marchewki, pietruszkę i selera obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i szczelnie zakrywamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu, aż warzywa będą miękkie. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy warzywa będą zimne kroimy je w kostkę.
Cebule obieramy ze skórki i drobno siekamy, ogórki kroimy w  drobna kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.